Autodelenes ABC

Dato: 30 sep, 2020

Skrevet af: Jonas Justesen

En bil består af utrolig mange forskellige autodele. Og hver af disse autodele har et specifikt navn, formål og sidder på et bestemt sted.

Vi har lavet en lille ABC for autodele, som du kan bruge til at blive klogere på dem. Du kan måske ligefrem lave en familiequiz eller sætte en konkurrence i gang med, hvem der kender flest autodele.

Vores bud på autodele og biltilbehør

A: Aircondition, armlæn, askebæger, advarselstrekant, aksler
B: Bremser, bagagerum, bakspejl, blinklygter, baglygter, bakkamera, batteri
C: Cigarettænder
D: Dæk, døre
E: El-ruder
F: Fælge, forlygter
G: Gearstang, GPS
H: Højttalere, håndbremse, horn
I: Instrumentbræt
K: Køler, kølervæske, kobling
L: Luftfilter
M: Motor, måtter, motorhjelm
N: Nummerplade
O: Oliesystem
P: Pedaler, parkeringsskive
R: Rat, reflekser
S: Sæder, sidespejle, speeder, stoplygter
T: Trinbeskyttere, tank, tankdæksel
U: Udstødningsrør, undervogn
V: Vinduesviskere, ventilhætter

En rigtig bilquiz for bilnørder

Hvis du vil gøre endnu mere ud af en eventuel bilquiz, kan du tilføje lidt ekstra opgaver. Du kan eventuelt forlange, at deltagerne skal kunne redegøre for hvor de forskellige autodele, de nævner, sidder på bilen.

Du kan lave quizzen på en måde, hvor hver enkelt deltager skal klare sig selv. Du kan også sammensætte nogle hold, hvor disse hold sammen skal klare de opgaver, du stiller dem.

Skal der gå endnu mere bil i den, laver du en form for orienteringsløb. Del deltagerne ind i hold, giv dem et kort med poster og send dem afsted, hvor hvert hold kører samlet i en bil. Posterne består naturligvis af en lang række af spørgsmål om biler.

Relateret opslag

Det skal du være opmærksom på ved køb af træpiller

Det skal du være opmærksom på ved køb af træpiller

Har du lige købt et træpillefyr, skal du også ud og investere i træpiller. For mange kan det være svært at finde frem til, om de skal vælge den ene type eller den anden type. Der findes nemlig en lang række af træpiller på markedet, hvorfor det kan være vanskeligt at...

Flotte og praktiske manillamærker

Flotte og praktiske manillamærker

Du har sikkert set dem i forskellige butikker; de smarte manillamærker. De er små og praktiske, og samtidig har de et fint udtryk, der gør, at de både er gode som prismærkater og som bordkort på et fint dækket bord.   Praktiske prismærker Der findes mange måder at...

Er du på udkig efter en ny pibe?

Er du på udkig efter en ny pibe?

Er du piberyger? Mangler du en ny pibe, eller er du på udkig efter din første? Uanset hvad, så finder du et stort og bredt udvalg af piber, pibeudstyr og tilbehør hos havnens-vin.dk. Vigtigt at vælge den rigtige Som med så mange andre ting i livet, er det vigtigt at...