Autodelenes ABC

Dato: 30 sep, 2020

En bil består af utrolig mange forskellige autodele. Og hver af disse autodele har et specifikt navn, formål og sidder på et bestemt sted.

Vi har lavet en lille ABC for autodele, som du kan bruge til at blive klogere på dem. Du kan måske ligefrem lave en familiequiz eller sætte en konkurrence i gang med, hvem der kender flest autodele.

Vores bud på autodele og biltilbehør

A: Aircondition, armlæn, askebæger, advarselstrekant, aksler
B: Bremser, bagagerum, bakspejl, blinklygter, baglygter, bakkamera, batteri
C: Cigarettænder
D: Dæk, døre
E: El-ruder
F: Fælge, forlygter
G: Gearstang, GPS
H: Højttalere, håndbremse, horn
I: Instrumentbræt
K: Køler, kølervæske, kobling
L: Luftfilter
M: Motor, måtter, motorhjelm
N: Nummerplade
O: Oliesystem
P: Pedaler, parkeringsskive
R: Rat, reflekser
S: Sæder, sidespejle, speeder, stoplygter
T: Trinbeskyttere, tank, tankdæksel
U: Udstødningsrør, undervogn
V: Vinduesviskere, ventilhætter

En rigtig bilquiz for bilnørder

Hvis du vil gøre endnu mere ud af en eventuel bilquiz, kan du tilføje lidt ekstra opgaver. Du kan eventuelt forlange, at deltagerne skal kunne redegøre for hvor de forskellige autodele, de nævner, sidder på bilen.

Du kan lave quizzen på en måde, hvor hver enkelt deltager skal klare sig selv. Du kan også sammensætte nogle hold, hvor disse hold sammen skal klare de opgaver, du stiller dem.

Skal der gå endnu mere bil i den, laver du en form for orienteringsløb. Del deltagerne ind i hold, giv dem et kort med poster og send dem afsted, hvor hvert hold kører samlet i en bil. Posterne består naturligvis af en lang række af spørgsmål om biler.

Relateret opslag

Læs med her, hvis du gerne vil begynde at ride

Læs med her, hvis du gerne vil begynde at ride

Læs med her, hvis du gerne vil begynde at ride Hvis du er glad for heste og gerne vil prøve kræfter af med at ride, er det en god idé, at du kigger med her. Du får nemlig en guide til, hvordan du kan gribe det an, og blive en del af hesteverden. Du har helt sikkert...

Gå foråret i møde med denne klassiske sko

Gå foråret i møde med denne klassiske sko

Er du på udkig efter et par smarte sko, som nemt kan indgå i mange fede outfits, så skal du uden tvivl vælge et par vans sko. Vans har altid lavet sko til mænd, så vil du sikre dig at have nogle af de sko, som absolut ikke går af mode de første mange år, så er Vans...

Fyr korrekt op i din brændeovn

Fyr korrekt op i din brændeovn

Det er rigtig lækkert at have en brændeovn. Den giver varme og bidrager til den ultimative hygge. Men vidste du, at en brændeovn er en af de helt store syndere, når det kommer til at udlede forurenende partikler?  Det betyder ikke, at du skal holde op med at bruge din...