Fordele ved præsentationsteknik

Dato: 26 okt, 2020

Hvis du blot en gang imellem eller måske dagligt skal præsentere noget for dine kolleger, kunder eller et andet publikum er det en fordel, at du har din præsentationsteknik på plads. Det gør nemlig, at du fanger dem, der lytter til dig og rent faktisk får leveret dit budskab, så tilhørerne går fra din præsentation med et udbytte.

Skal du formidle svært tilgængeligt stof?

Det kan være noget af en udfordring at formidle eksempelvis svært tilgængeligt stof såsom faglig viden. Står du i denne situation, er du sikkert specialist inden for det område, du skal formidle videre til andre.

En specialist er så vidende omkring et specifikt felt, at det sommetider kan være svært at sætte sig ind i, hvordan formidlingen om emnet skal foregå til en specifik gruppe.

Din målgruppe skifter måske mellem andre specialister, ledere og kunder, som ønsker at vide mere om dit felt. Disse modtagere er ikke ens og skal af denne grund have stoffet formidlet på hver deres måde.

Som specialist og formidler skal du derfor være ekstra opmærksom på, at du når ud til dit publikum. Du skal kunne tilpasse stoffets sværhedsgrad efter målgruppen samtidig med, at du ikke går på kompromis med din store viden.

For at kunne mestre denne svære kunst kan det være en fordel at deltage i et kursus i præsentationsteknik. På et sådan intenst kursus, hvor du og dine teknikker samt viden er i fokus, kan du få en masse redskaber med hjem, som du efterfølgende kan bruge.

Relateret opslag

Indret dit kontor til en produktiv hverdag

Indret dit kontor til en produktiv hverdag

Kontoret er et vigtigt sted. Det er her, du laver det tunge arbejde og er afhængig af produktivitet. Derfor er det vigtigt at have det indrettet på en måde, som gør det lettere for dig at arbejde.   Indret det hjemligt Først og fremmest skal du sørge for at have...

Derfor skal du kunne reparere din egen bil

Derfor skal du kunne reparere din egen bil

Selvom det måske ikke lyder som det mest oplagte, kan det være en god ide at kunne reparere sin egen bil. For det første kan det hjælpe dig med at holde omkostningerne nede, da du ikke er nødt til at betale en mekaniker for at fikse bilen. For det andet kan det spare...