Fyr korrekt op i din brændeovn

Dato: 3 dec, 2021

Det er rigtig lækkert at have en brændeovn. Den giver varme og bidrager til den ultimative hygge. Men vidste du, at en brændeovn er en af de helt store syndere, når det kommer til at udlede forurenende partikler? 

Det betyder ikke, at du skal holde op med at bruge din brændeovn. For du kan nemlig selv gøre noget for at mindske din brændeovns luftforurening. Du kan eksempelvis starte med at lære at fyre korrekt op i den. 

Husk at følge Miljøstyrelsens punkter

Miljøstyrelsen har lavet nogle vigtige punkter for at hjælpe danskerne med at blive i stand til at fyre på den mest korrekte måde. Følger du disse punkter, bliver det mindre sundhedsskadeligt at bruge en brændeovn. 

Først og fremmest er det alfa og omega, at du altid bruger tørt brænde, når du skal tænde op i din brændeovn. Det gælder uanset, om der er tale om en gammel eller en ny brændeovn. 

Derudover bør du altid putte rent træ i brændeovnen. Det er altså bandlyst at bruge behandlet træ. Reklamer og andre typer affald bør heller ikke brændes af i din brændeovn. 

Sådan tænder du op ifølge Miljøstyrelsen

Når du skal tænde op, skal du lægge to stykker brænde i bunden af brændkammeret. Herefter skal du lægge optændingspinde på brændet i flere lag med luft mellem hvert lag. Tænd op i den øverste del. 

Det er nemlig meningen, at flammerne skal arbejde sig oppefra og nedefter ligesom et stearinlys. Brug efterfølgende kun lidt og mindre stykker brænde ad gangen. Det er en god idé at gå udenfor for at tjekke, om røgen er næsten usynlig. Er den det, fyrer du korrekt.

Relateret opslag

Læs med her, hvis du gerne vil begynde at ride

Læs med her, hvis du gerne vil begynde at ride

Læs med her, hvis du gerne vil begynde at ride Hvis du er glad for heste og gerne vil prøve kræfter af med at ride, er det en god idé, at du kigger med her. Du får nemlig en guide til, hvordan du kan gribe det an, og blive en del af hesteverden. Du har helt sikkert...

Gå foråret i møde med denne klassiske sko

Gå foråret i møde med denne klassiske sko

Er du på udkig efter et par smarte sko, som nemt kan indgå i mange fede outfits, så skal du uden tvivl vælge et par vans sko. Vans har altid lavet sko til mænd, så vil du sikre dig at have nogle af de sko, som absolut ikke går af mode de første mange år, så er Vans...

Vil du lease en brugt bil?

Vil du lease en brugt bil?

Går du med tankerne om at købe ny bil, men rækker pengepungen ikke helt til det? Det findes der heldigvis en løsning på! Hos WK Biler tilbyder de leasing af brugt bil, så du både får kvalitetsbil og fornuftige priser i én og samme løsning.  Topkvalitet Når vi skal...