Gode råd til vedligeholdelse af træværk

Dato: 25 aug, 2020

Skrevet af: Simon Herborg

Alle kender reklamen med, at dit træværk siger Gori. Er du faldet for denne reklame og tænker, at dit træværk nu skal behandles med Gori træbeskyttelse? Det er helt sikkert en god idé, når du blot husker at følge en række gode råd.

Start med klargøringen

Det er et must, at du starter med klargøringen af træværket. Mange vælger at springe dette trin over. Men det er dog ikke en god idé, da det herved hurtigt begynder at skalle af igen. Og så er du jo lige vidt.

Helt nyt træværk

Selvom du lige har hentet eller fået leveret det nye træværk fra trælasten, så er det ikke helt nyt. Den helt naturlige nedbrydningsproces er nemlig allerede i gang. Kig derfor på træet for at se, om det er trist og gråt, eller om det har løse fibre siddende. Er dette tilfældet, bør du starte med at behandle træet med et af Goris Fjern Belægninger-produkter.

Træværk af ældre dato

Træværk, der tidligere har fået træbeskyttelse, kan se slidt ud, da det skaller. Dette skal du fjerne med Goris Fjern Belægninger-produkter. Støder du på råddent træ, skal det skiftes. Derefter skal du sørge for, at alle træbeskyttelsesrester, der sidder løst, fjernes med enten et skrabejern, slibepapir eller en slibemaskine. Rengør derefter med Gori Træværk og slut af med at slibe overfladen.

Grunding og træbeskyttelse giver længere holdbarhed

Ønsker du ikke at skulle behandle dit træværk igen lige med det samme, bør du grunde det. En grunding beskytter nemlig træet mod råd og svamp. Efter grunding skal du give træværket træbeskyttelse minimum to gange.

Relateret opslag

Sådan vælger du de bedste løbesko

Sådan vælger du de bedste løbesko

I og med at der ikke findes et enkelt par løbesko, der er perfekt til alle, kan det være svært at finde den helt rette sko for dig. Hvis du er på udkig efter et par nye løbesko, kan disse gode råd hjælpe dig i din søgning. Vælg en sko, der er lavet specifikt til løb...

Flotte fletkurve til opbevaring

Flotte fletkurve til opbevaring

Mangler du opbevaringsmuligheder til småting i hjemmet, og må det gerne være noget praktisk, som også klæder indretningen? I så fald er en fletkurv lige det, du søger. Du finder fletkurve med alverdens muligheder hos Notre Dame.  Praktiske løsninger Opbevaring er ikke...

Er du på udkig efter en elcykel?

Er du på udkig efter en elcykel?

Er du træt af modvind på cykelstierne, og er bakkerne uoverskuelige at kæmpe sig op ad på cykel? Det findes der heldigvis råd for. Hos Bikein kan du forkæle dig selv med den populære Cannondale Elcykel. Stor glæde med Cannondale-elcykler Er cyklen dit primære køretøj...