Gode råd til vedligeholdelse af træværk

Dato: 25 aug, 2020

Skrevet af: Simon Herborg

Alle kender reklamen med, at dit træværk siger Gori. Er du faldet for denne reklame og tænker, at dit træværk nu skal behandles med Gori træbeskyttelse? Det er helt sikkert en god idé, når du blot husker at følge en række gode råd.

Start med klargøringen

Det er et must, at du starter med klargøringen af træværket. Mange vælger at springe dette trin over. Men det er dog ikke en god idé, da det herved hurtigt begynder at skalle af igen. Og så er du jo lige vidt.

Helt nyt træværk

Selvom du lige har hentet eller fået leveret det nye træværk fra trælasten, så er det ikke helt nyt. Den helt naturlige nedbrydningsproces er nemlig allerede i gang. Kig derfor på træet for at se, om det er trist og gråt, eller om det har løse fibre siddende. Er dette tilfældet, bør du starte med at behandle træet med et af Goris Fjern Belægninger-produkter.

Træværk af ældre dato

Træværk, der tidligere har fået træbeskyttelse, kan se slidt ud, da det skaller. Dette skal du fjerne med Goris Fjern Belægninger-produkter. Støder du på råddent træ, skal det skiftes. Derefter skal du sørge for, at alle træbeskyttelsesrester, der sidder løst, fjernes med enten et skrabejern, slibepapir eller en slibemaskine. Rengør derefter med Gori Træværk og slut af med at slibe overfladen.

Grunding og træbeskyttelse giver længere holdbarhed

Ønsker du ikke at skulle behandle dit træværk igen lige med det samme, bør du grunde det. En grunding beskytter nemlig træet mod råd og svamp. Efter grunding skal du give træværket træbeskyttelse minimum to gange.

Relateret opslag

Briller for alle typer

Briller for alle typer

Der findes et væld af forskellige briller. Det er der en god grund til. Vi har nemlig alle unikke ansigtsformer, mens vi også er vilde med forskellige farver samt ønsker hver vores look. Desuden bør dine briller altid afspejle din personlighed. Dine briller er ofte...

Fordelagtigt at lease en bil

Fordelagtigt at lease en bil

Har du hørt om leasing af bil? Hvis ikke, kan du læse med her, og hvis du har, kan du måske blive klogere. Focus Flex tilbyder forskellige former for leasing, og der er helt sikkert en løsning, der passer til dig og dine behov.  God og tryg service Der findes flere...

Håndhygiejne og den gode vane

Håndhygiejne og den gode vane

I dagens Danmark og i resten af verden er det vigtigt, at vi passer på os selv og hinanden. Derfor er det også vigtigt at væbne os selv med effektive værnemidler såsom mundbind og hånddesinfektion. Dog kan hånddesinfektion nogle gange synes som en hel labyrint at...