Gode råd til vedligeholdelse af træværk

Dato: 25 aug, 2020

Alle kender reklamen med, at dit træværk siger Gori. Er du faldet for denne reklame og tænker, at dit træværk nu skal behandles med Gori træbeskyttelse? Det er helt sikkert en god idé, når du blot husker at følge en række gode råd.

Start med klargøringen

Det er et must, at du starter med klargøringen af træværket. Mange vælger at springe dette trin over. Men det er dog ikke en god idé, da det herved hurtigt begynder at skalle af igen. Og så er du jo lige vidt.

Helt nyt træværk

Selvom du lige har hentet eller fået leveret det nye træværk fra trælasten, så er det ikke helt nyt. Den helt naturlige nedbrydningsproces er nemlig allerede i gang. Kig derfor på træet for at se, om det er trist og gråt, eller om det har løse fibre siddende. Er dette tilfældet, bør du starte med at behandle træet med et af Goris Fjern Belægninger-produkter.

Træværk af ældre dato

Træværk, der tidligere har fået træbeskyttelse, kan se slidt ud, da det skaller. Dette skal du fjerne med Goris Fjern Belægninger-produkter. Støder du på råddent træ, skal det skiftes. Derefter skal du sørge for, at alle træbeskyttelsesrester, der sidder løst, fjernes med enten et skrabejern, slibepapir eller en slibemaskine. Rengør derefter med Gori Træværk og slut af med at slibe overfladen.

Grunding og træbeskyttelse giver længere holdbarhed

Ønsker du ikke at skulle behandle dit træværk igen lige med det samme, bør du grunde det. En grunding beskytter nemlig træet mod råd og svamp. Efter grunding skal du give træværket træbeskyttelse minimum to gange.

Relateret opslag

Derfor skal du kunne reparere din egen bil

Derfor skal du kunne reparere din egen bil

Selvom det måske ikke lyder som det mest oplagte, kan det være en god ide at kunne reparere sin egen bil. For det første kan det hjælpe dig med at holde omkostningerne nede, da du ikke er nødt til at betale en mekaniker for at fikse bilen. For det andet kan det spare...

Sådan laver du din egen drømmefanger

Sådan laver du din egen drømmefanger

Hvis du gerne vil lave noget hyggeligt og kreativt derhjemme, kan du prøve at lave en drømmefanger. Det er måske ikke lige det første man tænker på, når det kommer til kreative projekter, men det er faktisk ganske ligetil, at lave en flot drømmefanger. Ikke nok med at...

Få en succesfuld messe

Få en succesfuld messe

Når du skal gøre klar til messe, er der utrolig mange ting, der skal ordnes. Du skal både have det store overblik og samtidig have øjne for de små detaljer, som betyder meget for det store billede. Det er ikke altid lige nemt, når du skal forberede dig til en kommende...