Hvilken type brænde skal jeg vælge?

Dato: 30 okt, 2021

Når det bliver koldere udenfor, findes der intet bedre end at tænde op i brændeovnen. En brændeovn skaber den ultimative hygge indenfor, mens den samtidigt opvarmer din bolig. Men for at det er muligt, skal du også bruge noget brænde.

Det kan måske virke lidt ligegyldigt, hvilken form for brænde, du vælger. Dog er der forskel på de forskellige typer, hvilket er en fordel at vide mere om. Først og fremmest bør du i hvert fald kende forskellen mellem ovntørret brænde og lufttørret brænde.

Forskellen på ovntørret brænde og lufttørret brænde

Helt generelt findes der to forskellige typer af tørring, når det kommer til brænde. Der er lufttørring, som er den naturlige form for tørring. Her får brændet nemlig lov til at blive liggende i omgivelser, der er tørre. Det kan eksempelvis være et sted udenfor med overdækning eller lignende.

Til modsætning fra lufttørret brænde bliver ovntørret brænde tørret med hjælp fra en ovn, der er produceret netop til dette formål. I og med at ovntørret brænde er forsynet med en lavere fugtighedsprocent sammenlignet med lufttørret brænde, kan du gøre brug af det lige med det samme.

Det vil altså sige, at du ikke skal vente på at putte ovntørret brænde i din brændeovn. Hvis du har lufttørret brænde, skal du derimod vente i noget tid førend, at det er klar til brug. Du kan typisk se, hvor længe du skal vente hos den forhandler, du køber brændet hos.

Der er fordele og ulemper ved begge typer af brænde. Du bør derfor vælge den type, du mener er den rigtige for dig og din brændeovn.

Relateret opslag

Tips til at vælge den bedste seng for dig

Tips til at vælge den bedste seng for dig

At vælge en seng kan være lidt mere komplekst, end du måske er klar over. Der findes nemlig mange kvalitetssenge, så det kan være lidt af en opgave at vælge den helt rigtige for dig.  Vi mennesker er ikke ens, hvorfor vi har brug for forskellige typer senge. Herunder...

Tips til køb af en ny fladskærm

Tips til køb af en ny fladskærm

Selvom at det kan virke tidskrævende og vanskeligt at købe en ny fladskærm, behøver det slet ikke at være så besværligt. Du skal bare gå på jagt efter en fladskærm med den rette shoppingstrategi.  Ikke nok med at det kan gøre din oplevelse langt bedre, så kan du også...

4 kreative ting du kan bruge dine isterningbakker til

4 kreative ting du kan bruge dine isterningbakker til

Mens nogle har et køleskab med en indbygget ismaskine, gør andre brug af helt almindelige isterningbakker. Isterningbakker er fantastiske til at lave isterninger, hvilket altid er rart på en varm sommerdag. Men hvis du ikke længere har brug for dine isterningbakker,...