Hvilken type brænde skal jeg vælge?

Dato: 30 okt, 2021

Når det bliver koldere udenfor, findes der intet bedre end at tænde op i brændeovnen. En brændeovn skaber den ultimative hygge indenfor, mens den samtidigt opvarmer din bolig. Men for at det er muligt, skal du også bruge noget brænde.

Det kan måske virke lidt ligegyldigt, hvilken form for brænde, du vælger. Dog er der forskel på de forskellige typer, hvilket er en fordel at vide mere om. Først og fremmest bør du i hvert fald kende forskellen mellem ovntørret brænde og lufttørret brænde.

Forskellen på ovntørret brænde og lufttørret brænde

Helt generelt findes der to forskellige typer af tørring, når det kommer til brænde. Der er lufttørring, som er den naturlige form for tørring. Her får brændet nemlig lov til at blive liggende i omgivelser, der er tørre. Det kan eksempelvis være et sted udenfor med overdækning eller lignende.

Til modsætning fra lufttørret brænde bliver ovntørret brænde tørret med hjælp fra en ovn, der er produceret netop til dette formål. I og med at ovntørret brænde er forsynet med en lavere fugtighedsprocent sammenlignet med lufttørret brænde, kan du gøre brug af det lige med det samme.

Det vil altså sige, at du ikke skal vente på at putte ovntørret brænde i din brændeovn. Hvis du har lufttørret brænde, skal du derimod vente i noget tid førend, at det er klar til brug. Du kan typisk se, hvor længe du skal vente hos den forhandler, du køber brændet hos.

Der er fordele og ulemper ved begge typer af brænde. Du bør derfor vælge den type, du mener er den rigtige for dig og din brændeovn.

Relateret opslag

Derfor skal du kunne reparere din egen bil

Derfor skal du kunne reparere din egen bil

Selvom det måske ikke lyder som det mest oplagte, kan det være en god ide at kunne reparere sin egen bil. For det første kan det hjælpe dig med at holde omkostningerne nede, da du ikke er nødt til at betale en mekaniker for at fikse bilen. For det andet kan det spare...

Få en succesfuld messe

Få en succesfuld messe

Når du skal gøre klar til messe, er der utrolig mange ting, der skal ordnes. Du skal både have det store overblik og samtidig have øjne for de små detaljer, som betyder meget for det store billede. Det er ikke altid lige nemt, når du skal forberede dig til en kommende...

Tips til at ordne din skuffe med boxershorts

Tips til at ordne din skuffe med boxershorts

Hvis du har en del boxershorts, så har du sikkert oplevet, at det kan være svært at holde styr på dem alle sammen. De ligger højst sandsynligt i en rodet bunke i en eller flere skuffer.Dog er det rarest, når undertøjsskuffen er pæn og ryddelig. Det kan sagtens lade...