Opladning af bilens batterier

Dato: 28 maj, 2021

Mange er i disse corona-tider mere hjemme fra arbejdet, og kører derfor også færre kilometer og kortere bilture. Mange biler bruger dermed mere strøm på at starte motoren, end bilen kan nå at lade på til og fra supermarkedet. Det er derfor godt at have en batterilader liggende i bilen i tilfælde af, at uheldet er ude og bilens batteri løber tør for strøm.

Forkortet levetid for batterier

Da de fleste har kørt kortere ture her under corona, er mange bilbatterier kun blevet opladt mellem 50 og 70 procent, end hvad de normalt gør. Typisk oplever man ikke problemer ved selv korte ture, når man kører dagligt, da batteriet hele tiden bliver opladet. Men når bilen holder stille i en længere periode, er der mindre afladning af batteriet.

Det er typisk ikke et problem med et nyt batteri, der samlet set har en stor batterikapacitet, men kapaciteten falder i takt med, at batteriet ældes. Man kan derfor opleve startvanskeligheder, hvis man har et ældre batteri. Forudsat bilen ikke har andre defekter end et defekt batteri, vil man opleve en driftssikker bil ved at skifte til et nyt batteri.

Hvordan lader man et batteri?

Har du undersøgt batteriet, og det ikke er defekt, så kan du oplade batteriet med en batterilader. Nogle batteriladere lader bare op, mens andre har forskellige ladecyklusser, hvor man kan få lidt mere liv i batteriet.

Kører du mange korte ture, bør du oplade batteriet en gang om måneden. Gerne hele året men som minimum i vinterhalvåret. Ved at vedligeholde bilens batteri giver du det en længere levetid, og det er samtidig den bedste løsning ud fra en miljømæssig betragtning.

Relateret opslag

Læs med her, hvis du gerne vil begynde at ride

Læs med her, hvis du gerne vil begynde at ride

Læs med her, hvis du gerne vil begynde at ride Hvis du er glad for heste og gerne vil prøve kræfter af med at ride, er det en god idé, at du kigger med her. Du får nemlig en guide til, hvordan du kan gribe det an, og blive en del af hesteverden. Du har helt sikkert...

Gå foråret i møde med denne klassiske sko

Gå foråret i møde med denne klassiske sko

Er du på udkig efter et par smarte sko, som nemt kan indgå i mange fede outfits, så skal du uden tvivl vælge et par vans sko. Vans har altid lavet sko til mænd, så vil du sikre dig at have nogle af de sko, som absolut ikke går af mode de første mange år, så er Vans...

Fyr korrekt op i din brændeovn

Fyr korrekt op i din brændeovn

Det er rigtig lækkert at have en brændeovn. Den giver varme og bidrager til den ultimative hygge. Men vidste du, at en brændeovn er en af de helt store syndere, når det kommer til at udlede forurenende partikler?  Det betyder ikke, at du skal holde op med at bruge din...