Sådan strikker du et halstørklæde

Dato: 30 nov, 2021

Mange nybegyndere inden for strikning vælger at strikke et halstørklæde som deres første projekt. Det er et godt førstegangsprojekt, da designet i sig selv er enkelt. At lave et halstørklæde med retstrik er både hurtigt og nemt.

På trods af dette er der stadig grund til at være stolt af dit halstørklæde, når du er færdig. Hvis du er fortrolig med opslagning, retstrikning og aflukning, så kender du allerede til alt, hvad du skal vide for at lave et retstrikket halstørklæde. 

Det skal du bruge til dit halstørklæde

Først og fremmest skal du købe det garn, som du vil bruge til at strikke dit halstørklæde med. Det kan eksempelvis være Drops Kid Silk. Derudover skal du have strikkepinde i en størrelse, der passer til garntypen. 

Start med opslagning

Start med at slå det antal masker op, der svarer til den bredde, du ønsker dit halstørklæde skal have. Jo tykkere dit garn og dine strikkepinde er, desto færre masker har du brug for, når det kommer til at opnå den ønskede bredde på dit halstørklæde.

Kom i gang med at retstrikke

Det er både nemt og afslappende at strikke et halstørklæde i retstrikning. Du skal nemlig kun forholde dig til denne ene strikketeknik. For at færdiggøre dit halstørklæde skal du bare blive ved og ved med at gentage retstrikningen. Når du på et tidspunkt synes, at dit halstørklæde har den rette længde, lukker du.

Efterhånden som du får brugt denne strikketeknik en del gange, vil du opleve, at du kan slappe mere af. Det er ikke nødvendigt, at du er så koncentreret længere. Du kan eksempelvis begynde at snakke med andre eller se fjernsyn, mens du strikker. 

Relateret opslag

Husk sikkerheden ved din hobby

Husk sikkerheden ved din hobby

Det kan være fantastisk sjovt at dyrke en hobby. Selvom man laver store projekter, kan det være helt afstressende at bruge timevis på. Der er noget over at skabe noget af fri vilje, uden der står en chef og truer dig med en presserende deadline.   Men jo vildere...

Til dig der overvejer at spille disc golf

Til dig der overvejer at spille disc golf

Har du allerede prøvet det sjove spil disc golf, men mangler du et sted online, hvor der er mulighed for at køb discgolf, så bør du besøge discs.dk. Disc golf er i den grad en sport der er kommet for at blive, for udover at det er en aldeles sjov og nem sport, er det...

Hvordan kommer jeg i gang med at fiske?

Hvordan kommer jeg i gang med at fiske?

Mange danskere fisker. De elsker det, og kan simpelthen ikke lade være med at søge mod vandet, for at smide en krog i. Og det er ikke så underligt for lystfiskeri er forbundet med ro og tålmodighed. Derudover er det - for at sige det lige ud - skide sjovt, når en fisk...