Sådan vælger du den rette kontorstol

Dato: 27 aug, 2021

Hvis der er et element på din arbejdsplads, som du aldrig bør gå på kompromis med, er det din kontorstol. Det er ikke godt for din krop, hvis du sidder forkert. Derfor er det vigtigt med en stol, der hjælper dig med at sidde i den bedste position.

Men der findes ikke en enkelt kontorstol, der passer til alle. Hvad der virker for din kollega, virker ikke nødvendigvis for dig. Her er to ting, du bør overveje, når du vælger en kontorstol.

Hvor mange timer sidder du ned?

Det vigtigste spørgsmål at stille dig selv er, hvor mange timer om dagen du sidder i din stol. Jo flere timer du sidder ned, jo bedre stol har du brug for.

Hvis du eksempelvis har brug for din kontorstol fem dage om ugen i otte timer, er det yderst vigtigt med en god stol. Sidder du blot ned et par gange om ugen i en time eller to, er det ikke altid nødvendigt med en stol, der er lige så god.

Vælg en kontorstol med justeringsmuligheder

For at din nye stol kan give din krop den støtte, den har brug for, skal den kunne tilpasse sig din højde, vægt og kropsform. Da vi alle er forskellige, bør du kigge efter en stol med flere forskellige justeringsmuligheder for maksimal komfort.

Det kan være alt lige fra en justerbar sædehøjde til et justerbart ryglæn m.m. Vil du prioritere ergonomi og komfort ved valg af en kontorstol, kan du eksempelvis kigge på modeller fra Herman Miller.

Relateret opslag

Vælg den bedste sofa til din stue

Vælg den bedste sofa til din stue

I stuen er der ingen tvivl om, at sofaen er det vigtigste møbel. En sofa bliver brugt til et hav af forskellige ting. Du slapper af efter en lang dag, og du hygger med din familie på bedste vis.Det kan også være, at du ser en god film med venner, eller at du læser en...

Disse begreber bør du kende ved køb af nye vinduer

Disse begreber bør du kende ved køb af nye vinduer

Er du på udkig efter nye vinduer, men kender du ikke til alle de forskellige begreber, der bliver brugt? Heldigvis kan du finde noget hjælp her. Vi giver dig nemlig et overblik over nogle af de mest populære begreber, når det kommer til vinduer.  5 begreber om vinduer...