Sådan vælger du den rette kontorstol

Dato: 27 aug, 2021

Skrevet af: hFJh0XLYil

Hvis der er et element på din arbejdsplads, som du aldrig bør gå på kompromis med, er det din kontorstol. Det er ikke godt for din krop, hvis du sidder forkert. Derfor er det vigtigt med en stol, der hjælper dig med at sidde i den bedste position.

Men der findes ikke en enkelt kontorstol, der passer til alle. Hvad der virker for din kollega, virker ikke nødvendigvis for dig. Her er to ting, du bør overveje, når du vælger en kontorstol.

Hvor mange timer sidder du ned?

Det vigtigste spørgsmål at stille dig selv er, hvor mange timer om dagen du sidder i din stol. Jo flere timer du sidder ned, jo bedre stol har du brug for.

Hvis du eksempelvis har brug for din kontorstol fem dage om ugen i otte timer, er det yderst vigtigt med en god stol. Sidder du blot ned et par gange om ugen i en time eller to, er det ikke altid nødvendigt med en stol, der er lige så god.

Vælg en kontorstol med justeringsmuligheder

For at din nye stol kan give din krop den støtte, den har brug for, skal den kunne tilpasse sig din højde, vægt og kropsform. Da vi alle er forskellige, bør du kigge efter en stol med flere forskellige justeringsmuligheder for maksimal komfort.

Det kan være alt lige fra en justerbar sædehøjde til et justerbart ryglæn m.m. Vil du prioritere ergonomi og komfort ved valg af en kontorstol, kan du eksempelvis kigge på modeller fra Herman Miller.

Relateret opslag

Klæd dit hjem med den ledningsfrie Flowerpot VP9-lampe

Klæd dit hjem med den ledningsfrie Flowerpot VP9-lampe

Har du et læsehjørne, en vindueskarm eller måske en kommode, der trænger til lidt hyggeligt lys? Den nye Verner Panton Flowerpot VP9 er i et enkelt og klassisk design, og med en USB-ledning, så du kan stille den og tage den med, hvor du ønsker. Tag den med, hvor du...

Klapborde er en velegnet løsning til firmaarrangementer

Klapborde er en velegnet løsning til firmaarrangementer

Klapborde er ikke kun den perfekte løsning, når pladsen er trang. Helt generelt er et foldebord et alsidigt og fleksibelt møbel, der er en yderst nem og praktisk mulighed til ethvert firmaarrangement. Der er rigtig mange fordele ved klapborde, hvorfor det er værd at...

Indstil lysstyrken med din telefon

Indstil lysstyrken med din telefon

Når du tænder for lamper derhjemme, er det typisk et klart lys, der bliver tændt. Hvorfor ikke lave det mere specielt? Med en WiFi pære kan du eksempelvis skrue op og ned for lysstyrken og tænde for forskellige farver. Alt sammen via en app på din iPhone eller...