Disse begreber bør du kende ved køb af nye vinduer

Dato: 4 jan, 2022

Er du på udkig efter nye vinduer, men kender du ikke til alle de forskellige begreber, der bliver brugt? Heldigvis kan du finde noget hjælp her. Vi giver dig nemlig et overblik over nogle af de mest populære begreber, når det kommer til vinduer. 

5 begreber om vinduer

Herunder finder du en forklaring på nogle af de ord, der bliver brugt omkring vinduer. Selvfølgelig findes der mange flere begreber end disse. Vi har blot udvalgt en lille del af dem.

  1. Vindueskarm

De fleste af os er bekendt med en vindueskarm. Det er den karm, som vinduesrammerne er placeret i. En vindueskarm består af en bundkarm samt to sidekarme.

  1. Vinduesramme    En vinduesramme er en ramme, der er lavet af enten træ, plastik eller metal. Den er placeret rundt om glasset og er monteret i selve karmen. Det er meget muligt, at der er mere end en enkelt vinduesramme i et vindue. Rammen er den del, som du kan åbne.

  2. Vandnæse

En vandnæse er en kant, der er skråt afskåret. Formålet med en vandnæse er, at den skal lede regnvand væk fra facaden. Vandnæser monteres under vinduet, men du kan også sagtens montere dem på topkarmen.

  1. Løsholt

Et løsholt er noget træ, der er placeret i midten af vinduet. Det sidder altid vandret og bliver også kaldt for tværpost. 

  1. Friskluftventil

En friskluftventil hjælper med at forbedre indeklimaet i en bolig, da den anvendes til udluftning. Disse ventiler er placeret indvendigt i selve vinduets overkarm.

 

Relateret opslag

Vælg den bedste sofa til din stue

Vælg den bedste sofa til din stue

I stuen er der ingen tvivl om, at sofaen er det vigtigste møbel. En sofa bliver brugt til et hav af forskellige ting. Du slapper af efter en lang dag, og du hygger med din familie på bedste vis.Det kan også være, at du ser en god film med venner, eller at du læser en...

Sådan vælger du den rette kontorstol

Sådan vælger du den rette kontorstol

Hvis der er et element på din arbejdsplads, som du aldrig bør gå på kompromis med, er det din kontorstol. Det er ikke godt for din krop, hvis du sidder forkert. Derfor er det vigtigt med en stol, der hjælper dig med at sidde i den bedste position. Men der findes ikke...