Udskift din gamle seng og madras med en ny

Dato: 20 jan, 2021

Grundlaget for en god søvn er en behagelig seng og den rigtige madras samt topmadras. Det kan være forskellen mellem en god nats søvn og en dårlig søvn, der resulterer i, at du er træt og uoplagt.

 

Forskning viser, at hvis du sover på en ubehagelig seng, kan det have en stor indvirkning på din nattesøvn. Har du længe haft den samme seng og madras, er det værd at tjekke, om du måske skulle anskaffe dig noget nyt.

 

Hvornår bør jeg købe en ny seng og madras?

 

Senge og madrasser, inklusiv topmadrasser, holder ikke for evigt. Selv hvis din madras ser helt fin ud, kan det stadig være, at den ikke giver dig den støtte og komfort, du har brug for om natten.

 

Madrassens levetid påvirkes af flere faktorer såsom kvalitet, pleje og hvor meget, du bruger den.

 

Her er et par ting, du skal overveje, hvis du er usikker på, om du skal udskifte din seng og madras:

 

  • Har du haft din madras i mere end 10 år?
  • Har du haft en bedre nats søvn i en anden seng end din egen?
  • Vågner du op med ømhed og smerter?
  • Viser din madras tegn på synlig slitage?
  • Sover du lige så godt, som du gjorde for et år siden?

 

Alle disse spørgsmål kan hjælpe dig med at få svar på om, hvorvidt du bør finde en ny seng og madras eller, om du sagtens kan vente noget tid endnu. Udover madrassen skal du naturligvis også huske at tjekke din topmadras.

Relateret opslag

Vælg den bedste sofa til din stue

Vælg den bedste sofa til din stue

I stuen er der ingen tvivl om, at sofaen er det vigtigste møbel. En sofa bliver brugt til et hav af forskellige ting. Du slapper af efter en lang dag, og du hygger med din familie på bedste vis.Det kan også være, at du ser en god film med venner, eller at du læser en...

Disse begreber bør du kende ved køb af nye vinduer

Disse begreber bør du kende ved køb af nye vinduer

Er du på udkig efter nye vinduer, men kender du ikke til alle de forskellige begreber, der bliver brugt? Heldigvis kan du finde noget hjælp her. Vi giver dig nemlig et overblik over nogle af de mest populære begreber, når det kommer til vinduer.  5 begreber om vinduer...