På et tidspunkt blev det sagt, at farven på din kokkejakke afspejlede din position i et professionelt køkken. Men det er ikke længere noget, der tages så alvorligt – men hvorfor er de fleste kokkejakker hvide den dag i dag?
Hvide kokkejakker
Moderne kokke foretrækker som regel i dag at holde sig til en hvid kokkejakke. Det er nemlig ikke lige så varmt i modsætning til de kokkejakker, der har en mørkere farve. Samtidigt er hvide jakker nemmere at blege, hvis det bliver nødvendigt.
Nogle mener endda, at det er nemmere at holde en hvid kokkejakke ren end en farvet. Det er nemlig nemmere at se, hvornår en hvid kokkejakke er beskidt fremfor, hvis den er sort. Herved holdes den renere, da den også bliver vasket oftere. Dog er dette ikke nødvendigvis sandt, da du altid kan vaske en mørk kokkejakke lige så meget, som du vasker en hvid kokkejakke.
Farvede kokkejakker
Uanset om du vælger at bære en farvet kokkejakke eller ej, er der flere ting, du bør overveje. Mens mange vælger den klassiske hvide kokkejakke, kan det være, at du gerne vil prøve noget nyt og skille dig ud.
Dog bør du være opmærksom på om den virksomhed, du arbejder i, kræver, at du bærer en bestemt farve, eller om du selv må vælge farve. Hvis du selv må vælge en farve, er det essentielt, at du vælger en model, du ved, at du bliver glad for. Der er ingen grund til at vælge en kokkejakke i en spændende farve, som du med tiden bliver træt af.