Det kan du dyrke i din plantekasse

Dato: 25 jan, 2022

Plantekasser er noget, som alle med en altan eller en terrasse bør eje. En plantekasse gør nemlig noget rigtig godt ved ethvert udemiljø, mens de også er utroligt alsidige og praktiske. 

Ikke nok med at du kan plante en masse forskellige planter og blomster i dem, så kan du også bruge dem til at opdele dit uderum, få mere privatliv og så videre. Går du og drømmer om at have en eller flere plantekasser, men ved du ikke helt, hvad du skal eller kan plante i dem? Så bør du læse med videre her.

Plant smukke og duftende blomster i din plantekasse

Først og fremmest kan du vælge at plante smukke og duftende blomster i din plantekasse. Blomster vil se godt ud på enhver terrasse eller altan. Du kan vælge mellem et hav af forskellige blomster.

Dog er det en fordel at vælge stauder, da du herved ender med et bed, som blomstrer på forskellige tidspunkter på året. På den måde kan du kigge på flotte blomster året rundt, hvilket altid er et plus. Det kan være alt lige fra salvie til fingerbøl, lupin, kæmpemargueritter eller lignende.

Lav en lækker krydderurtehave med dine plantekasser

Blomster er utroligt flotte at kigge på. Men det er ikke sikkert, at du ønsker at plante blomster i din plantekasser. 

I stedet kan du eventuelt vælge at give dig i kast med at lave en krydderurtehave i din plantekasse. Du kan blandt andet vælge dild, oregano, lavendel, purløg eller timian. Du skal bare sætte dig ind i, hvordan du dyrker de forskellige planter på bedste vis, inden du går i gang. Det giver dig klart de bedste resultater.

 

Relateret opslag

Nyd livets små glæder med et glas vin

Nyd livets små glæder med et glas vin

I en verden fyldt med travlhed og stress er det vigtigt at tage sig tid til at nyde livets små glæder. En af de bedste måder at gøre dette på er ved at forkæle sig selv med et godt glas vin. Vin har ikke kun en beroligende effekt, men det kan også være en oplevelse...

Sådan imponerer du din Tinder date

Sådan imponerer du din Tinder date

Datinglivet er efterhånden blevet som et japansk gameshow. Bor man i byen er konkurrencen især høj, da den næste bejler kun er et swipe væk. Man skal derfor kæmpe med at hav af andre singler. De fleste sætter også alle sejl ind på den perfekte første date og date...

Husk sikkerheden ved din hobby

Husk sikkerheden ved din hobby

Det kan være fantastisk sjovt at dyrke en hobby. Selvom man laver store projekter, kan det være helt afstressende at bruge timevis på. Der er noget over at skabe noget af fri vilje, uden der står en chef og truer dig med en presserende deadline.   Men jo vildere...