Fordele ved brug af LED-lys

Dato: 15 jul, 2021

At du får godt og kraftigt lys, hvor du ønsker, er ikke den eneste fordel ved brug af LED lys. Der er nemlig mange andre gode grunde til, at du bør vælge denne form for belysning i din bolig, din butik, din restaurant eller lignende. Er du ikke kommet med på bølgen endnu, og har du ikke skiftet til LED-lys, finder du alle fordelene ved at gøre det lige her.

Hvad er LED-lys?

LED er kort sagt en forkortelse for Light Emitting Diode. Det er altså en elektrisk diode, der er i stand til at lave strøm om til lys uden at udvikle en masse varme. Til sammenligning bruger en helt almindelig glødepære omkring 10 % af energien på at lave selve lyset, mens den bruger omkring 90 % af energien på at udvikle varme.

En lang levetid

Da en LED-pære fokuserer på at omdanne strøm til lys og ikke varme, sikrer det, at pæren har en meget længere levetid end eksempelvis traditionelle glødepærer. Med en levetid på over 25.000 timer er det sjældent, at du skal indkøbe og udskifte LED-pærer.

Energieffektiv belysning

Eftersom at teknologien bruger stort set al strøm på at producere lys, går der ikke en masse strøm til spilde på varmeudvikling. Det gør, at LED-pærer er utroligt energieffektive, hvorfor de kan spare dig for en masse penge i strøm. Bruger du meget lys, er LED-belysning altså lige noget for dig.

Sæt dit lys hvor du vil

LED-belysning er modstandsdygtig overfor både stød, slag og vibrationer. Da LED-pærer heller ikke udvikler varme, kan du sætte belysningen tæt på vægge, lofter, inde i skuffer og skabe og meget mere.

 

Relateret opslag

Indret dit hjem med traditionelt håndværk

Indret dit hjem med traditionelt håndværk

Den danske møbelvirksomhed Skovby Møbler stammer helt tilbage fra 1933, hvor den blev grundlagt af møbelsnedker Thorvald Rasmussen. Efter hans død har sønnen Villy Rasmussen samt sønnesønnerne Preben og Jørgen Rasmussen, videreført virksomheden i samme ånd, hvilket...

Er du på udkig efter et nyt luftgevær?

Er du på udkig efter et nyt luftgevær?

Leder du efter et nyt luftgevær eller andet professionelt udstyr til en dag i naturen, så bør du se nærmere på det store udvalg, som du finder hos Vaabenshoppen.dk. Hos Våbenshoppen finder du et stort udvalg af luftgeværer, men også alt det udstyr du skal bruge sammen...

Flotte juleting til den moderne boligindretning

Flotte juleting til den moderne boligindretning

Julepynt og forskellige juleting i alverdens afskygninger, er svære at komme udenom, når julen så småt begynder at nærme sig, og hos Notre Dame finder du et stort og moderne udvalg. Det gælder alt julepynt, lige fra fine glaskugler og pynt til træet, til kalenderlys...