Hvordan kommer jeg i gang med at fiske?

Dato: 3 mar, 2022

Mange danskere fisker. De elsker det, og kan simpelthen ikke lade være med at søge mod vandet, for at smide en krog i. Og det er ikke så underligt for lystfiskeri er forbundet med ro og tålmodighed. Derudover er det – for at sige det lige ud – skide sjovt, når en fisk endelig bider på krogen, og man skal kæmpe med næb og klør for at få den op.

 

Så hvordan kommer man i gang? Det er ikke en lige nem opgave for alle, da det ikke er alle der har lystfiskere i familien.

 

Loven

Lystfiskeri er rimelig tilgængelig og modsat jagt, skal man ikke op til en masse prøver. Man skal bare købe sig et fisketegn, inden man tager afsted. Fisketegnet holder et år, når det først er købt.

 

Udstyr

Har du dit fisketegn i orden, er det bare med at komme afsted. Man kan hurtigt købe sig fattig i udstyr, men her kan det være en idé at vente med de store investeringer, til man overhovedet ved om det der fiskeri siger en noget. Du kan derfor starte med en fiskestang og lidt billigt fiskegrej. Tager interessen for alvor fat, kan man altid opgradere sin samling senere hen.

 

Sæson

Man kan altid stille sig ud til kysten, kaste en krog i vandet og håbe på, at noget bider på, men nogle dage giver bedre mening end andre. Fisk yngler i bestemte sæsoner, og der vil derfor i perioder være flere fisk på et bestemt område.

 

Ikke alle fisk er i sæson på samme tid, og det skal derfor også tjekkes, hvad vandet er fyldt med for tiden. Det er afgørende for, hvilket udstyr man bruger til at fiske med. For eksempel kræver torsk noget helt andet udstyr end hornfisk.

Relateret opslag

Sådan imponerer du din Tinder date

Sådan imponerer du din Tinder date

Datinglivet er efterhånden blevet som et japansk gameshow. Bor man i byen er konkurrencen især høj, da den næste bejler kun er et swipe væk. Man skal derfor kæmpe med at hav af andre singler. De fleste sætter også alle sejl ind på den perfekte første date og date...

Husk sikkerheden ved din hobby

Husk sikkerheden ved din hobby

Det kan være fantastisk sjovt at dyrke en hobby. Selvom man laver store projekter, kan det være helt afstressende at bruge timevis på. Der er noget over at skabe noget af fri vilje, uden der står en chef og truer dig med en presserende deadline.   Men jo vildere...

Til dig der overvejer at spille disc golf

Til dig der overvejer at spille disc golf

Har du allerede prøvet det sjove spil disc golf, men mangler du et sted online, hvor der er mulighed for at køb discgolf, så bør du besøge discs.dk. Disc golf er i den grad en sport der er kommet for at blive, for udover at det er en aldeles sjov og nem sport, er det...