Lad os tage på UV-jagt

Dato: 29 sep, 2020

Skrevet af: Simon Herborg

Hvad er UV-jagt overhovedet for noget? UV-jagt er forkortelsen for undervandsjagt. Det er den mest autentiske måde at fange fisk på, som du senere kan nyde at spise. Du kan derfor godt smide fiskestangen, madding, fluerne og koppen med varm kaffe på porten. Du har nemlig mere brug for svømmefødder, våddragt, snorkel og en harpun, når du skal på UV-jagt.

Du kan lige starte med et dykkerkursus

Hvis du ingen erfaring har med at dykke, kan du tage et dykkerkursus, inden din jagtsæson begynder. Det er muligt at finde frem til et dykkerkursus mange steder. Du skal derfor bare gå i gang med at søge på nettet for at finde et i nærheden af din bopæl.

Få et kursus i UV-jagt

Efter du har gennemgået et dykkerkursus, kan du tage på et kursus i UV-jagt. Her vil du lære alt om sikkerhed, hvilket udstyr du skal bruge, de grundlæggende jagtteknikker, fiskearter, grej, bundforhold m.m.

Har du erfaring med at dykke med en iltflaske, hjælper det dig ikke på et kursus i UV-jagt. Til UV-jagt skal du nemlig bruge en snorkel og din vejrtrækning eller fridykning, så du kan komme tættere på fiskene. Du skal desuden sørge for, at du dukker op på kurset med et gyldigt fisketegn.

Undervandsjagt siden Kong Ruders tid

Mennesket var nok aldrig startet med at dykke, hvis det ikke var fordi, der er fisk og andre spiselige ting i vandet. Undervandsjagt startede før vores tidsregning og har stort set ikke ændret sig siden – lige bortset fra udstyret.

Relateret opslag

Flotte og praktiske manillamærker

Flotte og praktiske manillamærker

Du har sikkert set dem i forskellige butikker; de smarte manillamærker. De er små og praktiske, og samtidig har de et fint udtryk, der gør, at de både er gode som prismærkater og som bordkort på et fint dækket bord.   Praktiske prismærker Der findes mange måder at...

Tag familien med i klatrepark

Tag familien med i klatrepark

Var det noget med en tur i klatrepark? Frederiksdal Klatrepark i Nordsjælland har forskellige klatrebaner i forskellige højder og sværhedsgrader, så alle kan være med. Tag dine venner og din familie under armen, så I sammen kan få en sjov dag i parken. Udfordr dine...

Er du vild med at tage billeder?

Er du vild med at tage billeder?

Hvis du er vild med at tage billeder, har du sikkert mange, du aldrig rigtig får kigget på. Vi kender det alle sammen. Vi tager det ene billede efter det andet, og så ligger de ellers bare på mobilen. Det er sjældent, at der bliver ryddet op i galleriet på mobilen, og...