Lav sjove eksperimenter med dit barn derhjemme

Dato: 27 okt, 2021

Elsker dit barn naturvidenskab? Så kan det være en god idé, at I giver jer i kast med at lave nogle sjove eksperimenter derhjemme. Det er nemlig ikke kun forbeholdt klasselokalet og undervisningen at lære mere om naturvidenskab. Derudover findes der en del simple eksperimenter, du uden problemer kan lave sammen med dit barn.

Lav en vulkan

For at lave en vulkan skal I ikke bruge andet end en glasvase, en bradepande, eddike, natron og madfarve. Herefter skal I gøre følgende:

  • Put glasvasen på bradevanen og tilføj 2 til 3 tsk. natron i selve vasen.
  • Herefter skal I dryppe 6 til 7 dråber af madfarve ned i vasen.
  • Hæld 1 dl. eddike ned i vasen og observér. Hvis der ikke sker noget, kan I tilføje mere eddike.
  • Nu skulle ”vulkanen” gerne gå i udbrud.

Olie og farve på en tallerken

Til dette forsøg skal I kun bruge en tallerken, olie, madfarve, pipetter og vand. Når I har fundet tingene frem, skal I gøre følgende:

  • Hæld lidt olie på tallerkenen. Du har ikke brug for meget olie, da der bare skal være nok til at dække bunden af tallerkenen.
  • Når olien er på tallerkenen, skal du sprøjte vand med madfarve forskellige steder i olien. Det kan du gøre med hjælp fra pipetter.
  • Nu vil I kunne se, at det farvede vand og olien holder sig adskilt. Det er på grund af, at vand og olie helst ikke vil blandes sammen.
  • I kan også hvirvle pipetten rundt gennem farveklatterne og lave mindre og større klatter.

Relateret opslag

Nyd livets små glæder med et glas vin

Nyd livets små glæder med et glas vin

I en verden fyldt med travlhed og stress er det vigtigt at tage sig tid til at nyde livets små glæder. En af de bedste måder at gøre dette på er ved at forkæle sig selv med et godt glas vin. Vin har ikke kun en beroligende effekt, men det kan også være en oplevelse...

Sådan imponerer du din Tinder date

Sådan imponerer du din Tinder date

Datinglivet er efterhånden blevet som et japansk gameshow. Bor man i byen er konkurrencen især høj, da den næste bejler kun er et swipe væk. Man skal derfor kæmpe med at hav af andre singler. De fleste sætter også alle sejl ind på den perfekte første date og date...

Husk sikkerheden ved din hobby

Husk sikkerheden ved din hobby

Det kan være fantastisk sjovt at dyrke en hobby. Selvom man laver store projekter, kan det være helt afstressende at bruge timevis på. Der er noget over at skabe noget af fri vilje, uden der står en chef og truer dig med en presserende deadline.   Men jo vildere...