Lav sjove eksperimenter med dit barn derhjemme

Dato: 27 okt, 2021

Elsker dit barn naturvidenskab? Så kan det være en god idé, at I giver jer i kast med at lave nogle sjove eksperimenter derhjemme. Det er nemlig ikke kun forbeholdt klasselokalet og undervisningen at lære mere om naturvidenskab. Derudover findes der en del simple eksperimenter, du uden problemer kan lave sammen med dit barn.

Lav en vulkan

For at lave en vulkan skal I ikke bruge andet end en glasvase, en bradepande, eddike, natron og madfarve. Herefter skal I gøre følgende:

  • Put glasvasen på bradevanen og tilføj 2 til 3 tsk. natron i selve vasen.
  • Herefter skal I dryppe 6 til 7 dråber af madfarve ned i vasen.
  • Hæld 1 dl. eddike ned i vasen og observér. Hvis der ikke sker noget, kan I tilføje mere eddike.
  • Nu skulle ”vulkanen” gerne gå i udbrud.

Olie og farve på en tallerken

Til dette forsøg skal I kun bruge en tallerken, olie, madfarve, pipetter og vand. Når I har fundet tingene frem, skal I gøre følgende:

  • Hæld lidt olie på tallerkenen. Du har ikke brug for meget olie, da der bare skal være nok til at dække bunden af tallerkenen.
  • Når olien er på tallerkenen, skal du sprøjte vand med madfarve forskellige steder i olien. Det kan du gøre med hjælp fra pipetter.
  • Nu vil I kunne se, at det farvede vand og olien holder sig adskilt. Det er på grund af, at vand og olie helst ikke vil blandes sammen.
  • I kan også hvirvle pipetten rundt gennem farveklatterne og lave mindre og større klatter.

Relateret opslag

Indret dit hjem med traditionelt håndværk

Indret dit hjem med traditionelt håndværk

Den danske møbelvirksomhed Skovby Møbler stammer helt tilbage fra 1933, hvor den blev grundlagt af møbelsnedker Thorvald Rasmussen. Efter hans død har sønnen Villy Rasmussen samt sønnesønnerne Preben og Jørgen Rasmussen, videreført virksomheden i samme ånd, hvilket...

Er du på udkig efter et nyt luftgevær?

Er du på udkig efter et nyt luftgevær?

Leder du efter et nyt luftgevær eller andet professionelt udstyr til en dag i naturen, så bør du se nærmere på det store udvalg, som du finder hos Vaabenshoppen.dk. Hos Våbenshoppen finder du et stort udvalg af luftgeværer, men også alt det udstyr du skal bruge sammen...

Flotte juleting til den moderne boligindretning

Flotte juleting til den moderne boligindretning

Julepynt og forskellige juleting i alverdens afskygninger, er svære at komme udenom, når julen så småt begynder at nærme sig, og hos Notre Dame finder du et stort og moderne udvalg. Det gælder alt julepynt, lige fra fine glaskugler og pynt til træet, til kalenderlys...